Χοιρινά SpareRibs (παϊδάκια)

Χοιρινά SpareRibs (παϊδάκια)

Υλικά

  • 1 κομμάτι χοιρινό για παϊδάκια (SpareRibs)
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτάλι της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 1/2 φλιτζανάκι ξύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, τη ζάχαρη, το πιπέρι καγιέν, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το κύμινο, το μέλι το ξύσμα λεμονιού, το χυμό πορτοκάλι τη σόγια σως, το ξύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το 1/3 του μίγματος σε ένα μικρό μπολ.
  2. Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να καλύψει καλά το κρέας. Τοποθετούμε το κρέας στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Βάζουμε το κρέας μας σε ένα ταψί το περιχύνουμε με το κρασί, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα μέχρι να ψηθεί .
  4. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το κρέας μας να ροδοκοκκινίσει. Αλείφουμε το κρέας μας με το 1/3 του μίγματος που αφήσαμε στο μικρό μπολ και το αφήνουμε να στεγνώσει κάπως η επιφάνεια του.
  5. Σερβίρετε το κρέας με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.

Πηγή: geussis-nikolaos.blogspot.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο