Τάρτα Μπολωνέζ με φύλλο χωριάτικο και γιαούρτι

Τάρτα Μπολωνέζ με φύλλο χωριάτικο και γιαούρτι

Το γιαούρτι εκτός από το τζατζίκι, τα γλυκά, τις ζύμες κλπ, μπορεί χρησιμοποιηθεί και να δώσει και γεύση και νοστιμιά σε γεμίσεις.

Υλικά

  • 4 φύλλα από χωριάτικο χονδρό φύλλο
  • 300 g χοιρινό μπούτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 8 ντοματίνια
  • 1 κουταλιά μαύρες ελιές
  • 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια
  • 1 κουταλιά κάπαρη σε ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 4 φέτες κόκκινο κρεμμύδι
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 150 γρ Ελληνικό γιαούρτι τσίλι σε σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε το κρέας που το έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια και σωτάρουμε και αυτό. Κόβουμε τις ντομάτες σε χονδρά κομμάτια και μαζί με τις ελιές, το κουκουνάρι και τη ρίγανη ψήνουμε για 5 λεπτά. Αλατίζουμε και βάζουμε μια πρέζα κόκκινο πιπέρι. Χτυπάμε ένα αυγό με δύο κουταλιές γιαούρτι και το ενσωματώνουμε στο τηγάνι.
  2. Κόβουμε 3 στρογγυλά κομμάτια από τα φύλλα (το φύλλο είναι 4απλο) διαμέτρου 11 εκ. και τα τοποθετούμε επάνω σε λαδωμένα φορμάκια διαμέτρου 9 εκ. (για να μπορεί να γίνει το πλαϊνό σήκωμα της φόρμας). Γεμίζουμε τις φόρμες, γαρνίρουμε με ροδέλες κόκκινο κρεμμύδι και κάπαρη και ψήνουμε για 30 λεπτά σε 180 βαθμούς. Την υπόλοιπη γιαούρτι την ανακατεύουμε με ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και την σερβίρουμε σαν σος μαζί με την τάρτα.

Πηγή: donnamoderna.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο