Πατατούλες και μοσχαράκι όνειρο, ένα φαγητό «λουκούμι»!

Υλικά

  • 6 μερίδες μοσχάρι για κατσαρόλα
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι Πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία πλατιά κατσαρόλα και σωτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά να βράσει το μοσχάρι.
  4. Μόλις σωθεί το νερό προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και σωτάρουμε ελαφρά.
  5. Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και το κρασί.
  6. Επίσης τα μυρωδικά και το ξύσμα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
  7. Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και 2-3 φλυτζάνια νερό.
  8. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν οι πατατούλες και να δέσει η σάλτσα.