Μπιφτεκάκια με μπέικον

Μπιφτεκάκια με μπέικον

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλιτζάνια καρότα, τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι ωμή πατάτα, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 12 φέτες μπέικον, κομμένες στα δύο κατά πλάτος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ντοματίνια
  • Μαρουλόφυλλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε όλα τα υλικά: τον κιμά, το τριμμένο καρότο, την ωμή πατάτα, το κρεμμύδι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, και πλάθουμε 24 μακρουλά μπιφτεκάκια.
  2. Τυλίγουμε το καθένα σε μία φέτα μπέικον, και στερεώνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά.
  3. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα μπιφτεκάκια και τα αραδιάζουμε σε μια ωραία πιατέλα, ανάμεσα σε τρυφερά μαρουλόφυλλα και ντοματίνια κομμένα στη μέση. Καλή Όρεξη!

Πηγή: axortagos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο