Πεντανόστιμος γαύρος πανέ γεμιστός με μοτσαρέλα

Πεντανόστιμος γαύρος πανέ γεμιστός με μοτσαρέλα

Υλικά

  • ½ κιλό γαύρους
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ.ελαιόλαδο
  • 80 γρ. τρίμμα φρυγανιάς ή ξερού ψωμιού
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τους γαύρους, αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια, τους ανοίγουμε βεντάλια κατά μήκος της κοιλιάς και αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο. Αφού τους ξεπλύνουμε,τους στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Στρώνουμε τους μισούς ανοιγμένους γαύρους στον πάγκο, έχουμε κόψει την μοτσαρέλα σε φέτες μεγέθους καταλλήλου να χωράνε επάνω στους γαύρους και τις τοποθετούμε επάνω τους. Κατόπιν τους σκεπάζουμε με τους υπόλοιπους μισούς γαύρους.
  3. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ.
  4. Αλευρώνουμε τα «σάντουιτς» των γαύρων περνώντας τα από το αλεύρι 2-3 φορές και τα βουτάμε στα αυγά να υγρανθούν καλά. Κατόπιν περνάμε από το τρίμμα να παναριστούν.
  5. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζοντας σε χαρτί κουζίνας σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Tip: Εάν θέλουμε στο τρίμμα προσθέτουμε σκόνη ξηρού σκόρδου και πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερη γεύση και χρώμα.

Πηγή: ricette.donnamoderna.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο