Ταλιατέλες με κιμά στον φούρνο

Ταλιατέλες με κιμά στον φούρνο

Υλικά (Για ένα πυρέξ)

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • μια κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100γρ. τριμμένο τυρί ριγκάτο
  • 100γρ. τριμμένο κασέρι
  • 100γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, μέχρι να «κρατάνε» στο δόντι (al dente). Σουρώστε τις και βάλτε τις στο πυρέξ. Τσιγαρίστε μαζί κρεμμύδι και κιμά με μια κουταλιά ελαιόλαδο, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να αποκτήσει ωραίο χρώμα. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο, 50 ml νερό και σιγοβράστε για 20 περίπου λεπτά.
  2. Στο πυρέξ αναμείξτε τον κιμά με τις βρασμένες ταλιατέλες και τα τυριά.
  3. Ρίξτε από πάνω την κρέμα γάλακτος, καλύψτε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήστε το στο φούρνο στους 180οC για 35- 40 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ξεσκεπάστε για να πάρει χρώμα.

Tips

  • Για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ, αντικαταστήστε το μισό λίτρο κρέμα γάλακτος με 200ml κρέμα γάλακτος και ένα φλιτζάνι πλήρες γάλα.
  • Τα τυριά είναι πολύ λιπαρά από μόνα τους, γι’ αυτό είναι αρκετή μόνο μια κουταλιά ελαιόλαδο κι αυτό προκειμένου να τσιγαριστεί ο κιμάς.
  • Το αλουμινόχαρτο είναι απαραίτητο, αλλιώς από πάνω οι ταλιατέλες θα ξεραθούν.
  • Είναι πεντανόστιμο φαγητό τόσο ζεστό, όσο και κρύο. Όταν κρυώσει μάλιστα κόβεται άψογα.
  • Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούμε στη μαγειρική κρασί που δεν θα πίναμε.
  • Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε κρασί σε ένα φαγητό που προορίζετε για παιδιά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το πρώτο που εξατμίζεται είναι το αλκοόλ, ως πιο πτητικό, και το μόνο που μένει απ’ το κρασί είναι τα υπόλοιπα αρωματικά και γευστικά συστατικά του.

 

Πηγή: news.princeoliver.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο