Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό μαριδάκι ή αθερίνα
  • 2-3 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • μαϊντανό
  • αλεύρι

 

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά τα ψαράκια. Καλό θα ήταν να τα αφήσετε 15 λεπτά σε νερό με ξύδι και έπειτα να τα στραγγίσετε σε σουρωτήρι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ μαζί με τη ρίγανη και αλευρώνουμε τις μαρίδες. Βάζουμε σε τηγάνι λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις ροδέλες κρεμμυδιών στο τηγάνι. Τοποθετούμε  κοντά κοντά τα ψαράκια, πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  2. Μόλις ψηθούν από κάτω, παίρνουμε ένα πιάτο και τα γυρίζουμε όλα μαζί από την άλλη πλευρά όπως κάνουμε την ομελέτα!
  3. Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθούν από την πλευρά με το κρεμμύδι. Προσοχή να μην μας μαυρίσει το κρεμμύδι!
  4. Σερβίρετε ζεστό για κυρίως πιάτο ή ορεκτικό με σαλάτα εποχής!