Υλικά

  • 10 μέτριες πατάτες, στρόγγυλες και ομοιόμορφες 
  • 300γρ. μοσχαρίσιο κιμά 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 4-5 μεγάλες τομάτες 
  • 1 κ.κ.γ. ζάχαρη 
  • ½ φ.τ. λάδι 
  • ελάχιστη κανέλα 
  • έτοιμη μπεσαμέλ 
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε μια λεπτή φέτα από κάθε πλευρά της πατάτας. Σκάβετε με το ειδικό εργαλείο κάθε πατάτα, χρησιμοποιώντας τη μια φέτα σαν καπάκι.
  2. Μαραίνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι, σοτάρετε τον κιμά και ρίχνετε τις τομάτες περασμένες από τρίφτη. Βράζετε για 5-10 λεπτά.
  3. Βράζετε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν κάπως να μαλακώνουν. Τις γεμίζετε με το μείγμα, στο οποίο έχετε προσθέσει ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Βάζετε το “καπάκι” και από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά(1750C).