Κρέμα Καραμελέ

Υλικά:

4 αυγά και 6 κρόκους
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4½ φλιτζάνια γάλα
3 βανίλιες σκόνη
4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με 1½ φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια μέχρι να πάρει βράση. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σ΄ένα κατσαρολάκι με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε μια φόρμα η σε ατομικά φορμάκια και εν συνεχεία το μείγμα του γάλατος. Τοποθετούμε τη φόρμα ή τα φορμάκια σ΄ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό μέχρι τη μέση και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες πριν τη βγάλουμε από τη φόρμα και τη σερβίρουμε.