Λουκάνικα τυλιγμένα με ταλιατέλες

Λουκάνικα τυλιγμένα με ταλιατέλες

Υλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες πράσινες ή άσπρες

  • 6 λουκάνικα χωριάτικα

  • 400 γρ. κεφαλογραβιέρα

  • 1 κρέμα γάλακτος

  • 3 αυγά

  • αλάτι

  • λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε νερό με αλάτι και ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα λουκάνικα και κόβουμε τις άκρες τους. Κατόπιν τα κόβουμε οριζοντίως και στη μέση. Το κάθε λουκάνικο γίνεται τέσσερα κομμάτια. Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια λεπτά για να μπει ανάμεσα στο λουκάνικο σαν σάντουιτς.
  2. Βάζουμε τις ταλιατέλες σε ταψί, αφού τις στραγγίξουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα λουκάνικα με τις ταλιατέλες μία- μία δημιουργώντας φωλιές σαν μπάλα. Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος μία μία. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνουμε τις μπάλες από ταλιατέλες.
  3. Τρίβουμε λίγο τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Πηγή: ofono.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο