Καλαμάρι μαριναρισμένο τηγανιτό

Καλαμάρι μαριναρισμένο τηγανιτό

Υλικά

  • 600 γρ καλαμάρια δαχτυλίδια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • ένα κλωναράκι δεντρολίβανο
  • μερικά φύλλα δάφνης
  • 2 ποτήρια ξίδι από λευκό κρασί
  • αλεύρι
  • 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ηλιέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες ώστε να έχουμε πολλά δαχτυλίδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν και μετά τα αποσύρουμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το δενδρολίβανο, την δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά στην φωτιά να βγάλουν το άρωμα τους. Σβήνουμε με το ξύδι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
  2. Αλευρώνουμε καλά τα δαχτυλίδια των καλαμαριών και  με ένα  σουρωτήρι τινάζουμε το παραπανίσιο αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο  και κατόπιν τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας  για να τραβήξει το λάδι του τηγανίσματος.
  3. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα καλαμάρια εναλλάξ με τα κρεμμύδια και από πάνω ρίχνουμε την ξυδάτη σος. Αφήνουμε αρκετή ώρα το φαγητό να τραβήξει την σάλτσα του και να νοστιμίσει και κατόπιν σερβίρουμε.

Πηγή: ricette.donnamoderna.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο