Μοσχάρι ριγανάτο στην κατσαρόλα

Μοσχάρι ριγανάτο στην κατσαρόλα

Υλικά

  • 1.200 γρ. μοσχάρι από κιλότο, κοµµένο σε µικρά κοµµάτια-µπουκιές, πλυµένο και καλά σκουπισµένο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεµµύδι, σε µικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
  • τα φύλλα από 6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (σε γλάστρες, σε καλά φυτώρια, σε ενηµερωµένα µανάβικα και σε ορισµένα µεγάλα σούπερ µάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας ρίγανη του βουνού, τριµµένη
  • χυµός από 1 λεµόνι
  • 500 ml χλιαρό νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1.  Σε µια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Οταν κάψει, προσθέτουµε τα κοµµάτια του µοσχαριού και τα σοτάρουµε για 3 - 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε από το σκεύος. Τα γυρίζουµε και τα σοτάρουµε για άλλα 2 - 3 λεπτά ακόµα, µέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε το σοτάρισµα για λίγα λεπτά ακόµη, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, µέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  2. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και αλατοπίπερο και σοτάρουµε για 2 λεπτά, µέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουµε και το σκόρδο και το σοτάρουµε για µερικά δευτερόλεπτα, µέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωµά του.
  3. Προσθέτουµε τη ρίγανη και το χυµό λεµονιού και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Ρίχνουµε το νερό, ελέγχουμε να καλύπτει τα κοµµάτια κατά τα 2/3 και µαγειρεύουµε µέχρι να πάρει µια βράση. Τότε χαµηλώνουµε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και σιγοµαγειρεύουµε για 1 ώρα και 15΄ - 1½ ώρα, µέχρι το κρέας να µαλακώσει πολύ καλά και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος, λίγο όµως ώστε στο τέλος να έχουµε λίγη αλλά καλά µελωµένη σάλτσα.
  4. Το σερβίρουµε αµέσως και συνοδεύουµε µε κάποιο παραδοσιακό ζυµαρικό.

Πηγή: donnamoderna.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο