Αρνάκι με κυδώνια και πετιμέζι

Υλικά:

1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 μεγάλα κυδώνια
2 κ.σ. πετιμέζι
1 ξύλο κανέλα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό). Ροδίζουμε το αρνάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε γύρω γύρω για 10΄ σε μέτρια φωτιά. Τα προσθέτουμε στο αρνί, συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα και 30΄, μέχρι να βράσει το κρέας, αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουμε το πετιμέζι και το ξύλο κανέλας. Σιγοβράζουµε για 10΄. Η σάλτσα του πρέπει να είναι πυκνή και δεμένη σαν το ζελέ του κυδωνιού. Σερβίρουμε µε άσπρο ρύζι.