Κοτόπιτα

Κοτόπιτα

Υλικά

Για το φύλλο κουρού

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κουταλιά σούπας φυτικό βούτυρο
  • 1 κεσέ αγελαδινό γιαούρτι πλήρες
  • 1 κεσέ του γιαουρτιού λάδι
  • Λίγο νερό χλιαρό
  • Κορν -φλάουρ για το εύκολο άνοιγμα φύλλου
  • Κάνουμε μια απαλή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και ανοίγουμε δυο φύλλα

 Για την γέμιση

  • 1 κοτόπουλο 1&1/2 κιλού περίπου
  • 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 4 αυγά
  • 5 φέτες ζαμπόν μπούτι σε κομμάτια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • Από μισή πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί
  • 1/2 πακέτο φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
  • 2 κουταλιές γλυκό τραχανά, η σιμιγδάλι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 βιολογικό κύβο κότας
  • κουταλιές βούτυρο φυτικό

Οδηγίες

Κόβουμε τα μανιτάρια φετούλες και τα σοτάρουμε ελαφρά σε μια γεμάτη κουταλιά φυτίνη. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες λωρίδες και σοτάρουμε κι αυτές μαζί για 5 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει (με τον κύβο μέσα) και το βράζουμε καλά. Το νερό πρέπει να φτάνει στη μέση του κοτόπουλου. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον ζωμό το ξεκοκαλίζουμε, αφαιρούμε τις πέτσες, και το κόβουμε ψιλά κομμάτια.

Μέσα στο ζωμό του κοτόπουλου που έμεινε, ρίχνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα και χαραγμένα στο κάτω μέρος. Τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου απορροφήσουν όλο το ζωμό και μείνει ένας πολτός. Περνάμε τον πολτό από τη μηχανή του πουρέ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα σοταρισμένα μανιτάρια με τις πιπεριές,τ αυγά, τον τραχανά, τα τυριά τριμμένα, το ζαμπόν ψιλοκομμένο, πιπέρι, αλάτι, και μοσχοκάρυδο.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί ένα φύλλο, ρίχνουμε το μείγμα και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Γυρίζουμε το κάτω φύλλο και κάνουμε κόθρο.

Βουτυρώνουμε ελαφρά, κάνουμε στο φύλλο αρκετές τρυπούλες να βγαίνει ο ατμός, και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας, μια ώρα περίπου στους 180 με αέρα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα...

Αν δεν έχουμε χρόνο να ανοίξουμε φύλλο αγοράζουμε έτοιμο κουρού η ακόμα και κρούστας.

Για να γίνει τραγανό το φύλλο , πρέπει το μείγμα να μην έχει υγρά και να ψηθεί καλά η πίτα.

 

Πηγή: mageirikesdiadromes.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο