Αρωματικό κοτόπουλο στο τηγάνι

Αρωματικό κοτόπουλο στο τηγάνι

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1300gr., κομμένο σε μικρά κομμάτια (λέμε στον κρεοπώλη για τηγάνισμα) με την πέτσα του ή χωρίς
  • ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
  • κλαδάκια μαϊντανού και τέταρτα λεμονιού για το γαρνίρισμα

για τη μαρινάδα

  • 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ.τσ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 σκ.σκόρδου τριμμένες ή λυωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.γ. ξερή
  • 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιαντρου κοπανισμένους
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • αλάτι, πιπέρι 
     

Εκτέλεση

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε βαθύ σκεύος που να τα χωράει, ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας με λίγο αλάτι. Βάζουμε στη μαρινάδα τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3 ώρες μέχρι και όλη τη νύχτα. Βγάζουμε από τη μαρινάδα το κοτόπουλο και πατάμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε στο σκεύος μας αρκετό ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε ένα βαθύ πιάτο με το αλεύρι.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλάτι, αλευρώνουμε, τινάζουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό ελαιόλαδο (180οC) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα ενδιαμέσως (περίπου 12'-15' συνολικά). Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί ή σε σχάρα και σερβίρουμε με μαϊντανό και λεμόνι.

 Τips: το μαριναρισμένο κοτόπουλο μπορεί να γίνει και στο φούρνο, κομμένο στη μέση. Χρησιμοποιούμε μικρά κοτόπουλα των 1100-1200gr.

Πηγή: athinorama.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο