Ρολό κιμά με μπέικον

Ρολό κιμά με μπέικον

Υλικά

  • 900 γραμμ. κιμά (μισό μισό χοιρινό, μοσχαρίσιο)
  • 2 αυγά
  • 150 γραμμ. μπέικον
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ
  • 50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 200 ml γάλα
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φασκόμηλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι 

Προετοιμασία

Ρίξτε σ’ ένα μπολ το ψωμί, περιχύστε το με το γάλα και αφήστε το να μουλιάσει. Ρίξτε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τον κιμά, μερικά φύλλα δεντρολίβανο, 4 φύλλα φασκόμηλο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την παρμεζάνα, το αυγό και το ψωμί στυμμένο. Ζυμώστε καλά τα υλικά και πλάστε τα σε ρολό με τις παλάμες σας βρεγμένες.  Βρέξτε με νερό ένα κομμάτι χαρτί για φούρνο, στύψτε το και απλώστε το στον πάγκο εργασίας.

Στρώστε πάνω στο χαρτί φέτες μπέικον, τοποθετήστε το ρολό ανασηκώνοντας το μπέικον, σκεπάστε το ρολό, καλύψτε με άλλες φέτες μπέικον τα κενά και τυλίξτε το με το χαρτί σαν καραμέλα.  

Ψήστε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.  Αφαιρέστε το χαρτί και ψήστε το ρολό για ­ακόμα 10 λεπτά.

Πηγή: myself.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο