Κεφτεδάκια με Worcestershire sauce

Κεφτεδάκια με Worcestershire sauce

Υλικά

Για τον κιμά

  • 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο

  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο ψίχα

  • 5 μανιτάρια λευκά

  • 1 αυγό

  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο

  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Για το γλάσσο

  • 200 ml. καφέ φίλτρου
  • 200 gr. καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γούστερ σός Worcestershire sauce

Εκτέλεση

Στο moulti πολτοποιούμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ψωμί μουλιασμένο.

Προσθέτουμε στον κιμά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά!
Αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο και πλάθουμε ομοιόμορφα κεφτεδάκια, τα οποία ακουμπάμε σε λαδόκολλα!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 20 λεπτά στους 180°C Κελσίου. Και μέχρι να ψηθούν προετοιμάζουμε το γλάσο. 

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα υλικά του γλάσου και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει σαν πηχτό σιρόπι. Μόλις βγάλουμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο τα ρίχνουμε μέσα στο γλάσο, ανακατεύοντας καλά να γλασαριστούν παντού!

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές! 

Tips

  1. Στα κεφτεδάκια μπορείτε να βάλετε αντί για ψωμί φρυγανιά.
  2. Προσθέστε αν θέλετε και 1 μικρή πράσινη πιπεριά στα κεφτεδάκια.
  3. Μπορείτε τα κεφτεδάκια και να τα τηγανίσετε αλλά στον φούρνο είναι πολύ πιο νόστιμα και υγιεινά!
  4. Αν δεν έχετε σκόνη σκόρδου βάλτε 1 σκελίδα σκόρδου, βρασμένη και αφαιρέστε το πράσινο φύτρο.
  5. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 κλωναράκια μαϊντανό στον κιμά.
  6. Αν δεν έχετε γούστερ σος, θα προσθέσετε στο γλάσο 1 κουταλάκι λευκό ξύδι, λίγη σκόνη σκόρδου και ένα κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ.

Πηγή: funkycook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο