Μοσχάρι με καπνιστό τυρι

Μοσχάρι με καπνιστό τυρι

Υλικά

  • 1 kg μοσχάρι για κοκκινιστό σε μικρά κομμάτια
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι , πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ με το κρασί.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βγάζουμε το κρέας από το κρασί και το αφήνουμε να στραγγίξει.

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε 2 κ.σ.  βούτυρο και προσθέτουμε  το κρέας.

Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί για 1-1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέσα στο ζωμό που έχει κατεβάσει κατά το ψήσιμο.

Διαλύουμε σε λίγο νερό το κόρν φλάουρ.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και  προσθέτουμε τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και προσθέτουμε το κρέας.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει .

Προσθέτουμε  το νερό με το κόρν φλάουρ  τη κρέμα γάλακτος και το τυρί.

Μόλις βράσει, Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να λιώσει το τυρί.

Σερβίρεται ζεστό με λίγο τριμμένο πιπέρι.

Πηγή: nostimesyntages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο