Κιμάς με μπριάμ λαχανικών


Ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα και πεντανόστιμο πιάτο που σερβίρεται σαν κυρίως πιάτο με γιαούρτι.

Υλικά (Για 4 άτομα)

  • 4 τσακώνικες μελιτζάνες
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 500 γραμμ. κιμάς πρόβειος ή μοσχαρίσιος, μία φορά περασμένο στη μηχανή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά με το σκόρδο ολόκληρο για 5΄-6΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τον κιμά να βράσει άλλο τόσο χρόνο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε λωρίδες από τη φλούδα τους. Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1΄.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη και συμπληρώνουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά (για 3΄-4΄) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τον κιμά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10΄. Τέλος, ρίχνουμε το μαϊντανό.

Πηγή: myself.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο