Πίτα ανοιχτή με ανθότυρο, λουκάνικα και τομάτες


Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ανθότυρο
  • 2 τομάτες μεγάλες σε ροδέλες
  • 300γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 1 αβγό
  • 10 κομματάκια λουκάνικο ή ένα φλιτζάνι τσαγιού λουκάνικο, (ανοιγμένο από το εξωτερικό του και ψιλοκομμένο σαν κιμά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα πυρέξ μακρόστενο ή στρογγυλό. Σε μια επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη σφολιάτα και την μεταφέρετε απαλά να ακουμπήσει στο ταψί και να εφαρμόσει στα τοιχώματα και στην περίμετρο.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την φέτα με το ανθότυρο. Προσθέτετε το αβγό, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα και τα κομμάτια από το λουκάνικο. Αδειάζετε το μίγμα μέσα στο φύλλο και γυρίζετε τις άκριες έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα ωραίο στεφάνι. Η πίτα μένει ανοιχτή από πάνω. Κόβετε τις τομάτες σε ροδέλες και τις τακτοποιείτε από πάνω, τις πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Ψήνετε στους 1800C βαθμούς για 45-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή.

Πηγή: ab.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο