Μπιφτέκια τυλιχτά με μπέικον και πατάτες


Χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά χρησιμοποιούμε στα μπιφτέκια μας αλλά και μπέικον για να τα τυλίξουμε πριν το ψήσιμο. Τα συνοδεύουν ποικιλία λαχανικών με σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά

  • 300 γρ. χοιρινό σπάλα κιμά
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο λάπα κιμά
  • 120 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και σουρωμένο)
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι στο τρίφτη (στραγγισμένο)
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα στον τρίφτη
  • 50 γρ. γαλέτα
  • Μαϊντανό, ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 50 ml. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μπέικον σε ένα μπολ και κοιτάμε αν χρειάζεται άλλο γαλέτα. Κάνουμε με το μίγμα 8 μπιφτεκάκια και τυλίγουμε εξωτερικά την φέτα του μπέικον. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, τις βάζουμε στο ταψί και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Ανακατεύουμε τα υλικά για το ψήσιμο με νερό και προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Πηγή: magirevoikonomika.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο