Κοτόπουλο και λουκάνικο στο ταψί


Υλικά

Για Κοτόπουλο και λουκάνικο στο ταψί

  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 1 λεμόνι (χυμός και λεμονόκουπες)
  • 1 πορτοκάλι (χυμός και πορτοκαλόκουπες)
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

 

Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τις φλούδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια νύχτα.

Την επόμενη στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, τα λουκάνικα και τη μαρινάδα. Πετάμε τις φλούδες. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα. Γυρίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια να ξεροψηθούν. Στο τέλος μοιάζουν σαν καραμελωμένα και έχουν απίθανη γεύση. 

Πηγή: www.myself.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο