Αρνάκι με μαρινάρα γιαούρτιου & λαχανικά στην λαδόκολλα


«Θα βάλω να τσιμπήσω τώρα ένα μπουτάκι ρε μάνα μην ανησυχείς», είπε ο Αντώνης ο αιώνιος φοιτητής στην μάνα του και έκλεισε το τηλέφωνο…

Υλικά

Για το πιάτο

  • 1 μπουτάκι αρνιού ή όποιο άλλο κομμάτι σας αρέσει
  • 3 καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 4-5 μικρά καθαρισμένα κρεμμύδια ολόκληρα
  • Σκελίδες σκόρδου με τον φλοιό τους (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο για τα λαχανικά

Για την μαρινάρα του αρνιού

  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
  • 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • Μία κουταλιά φρέσκια ρίγανη
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα αρνί μας από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε διπλή λαδόκολλα σε ένα σκεύος και βάζουμε μέσα το αρνί και το αναμειγνύουμε με τα υλικά της μαρινάδας μας. Κλείνουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την λαδόκολλα και προσθέτουμε τα λαχανικά μας και ρίχνουμε από πάνω τους αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 4 ώρες ή στους 180 για 1  με 1 1/2 ώρα περίπου, αν προτιμήσουμε την πιο χαμηλή θερμοκρασία και τον περισσότερο χρόνο θα ανταμειφθούμε με έξτρα μαλακό αρνάκι και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο