Φουρνιστά τορτελίνια με 3 τυριά


Υπέροχα τορτελίνια στο φούρνο με 3 είδη τυριών!

Υλικά

  • 1 πακέτο 3 Τυριά Τορτελίνια
  • 1 κουτί πολτός ντομάτας ή 2 με 3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες να γίνει πολτός
  • ½  φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼  κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο, μαλακό

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό αφού βράσει ρίχνουμε να πάρουν μια βράση σε δυνατή φωτιά τα τορτελίνια μας. Και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά οχι πολυ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.   Βάζουμε  τη σάλτσα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά σε μέτρια κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά.  Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος για να συνεχίσει να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να θερμανθεί. Βγάζουμε  την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μισό φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.  Ρίχνουμε μέσα  τα  τορτελίνια με τη σάλτσα.  Βουτυρώνουμε ένα ταψί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα στο ταψί. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα και με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει λίγο, περίπου 25 λεπτά.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο