Πατατάτο ή αλλιώς κιμάς με πατάτες


Υλικά (για 4-5 άτομα)

  • 700 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (περασμένο μια φορά),
  • 5-6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους,
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 2 μεγάλες αλεσμένες ντομάτες,
  • ½ πράσινη πιπεριά,
  • ½ κουταλάκι γλυκού κανέλλα,
  • ¼ κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο,
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο (για το τέλος),
  • λίγο Tabasco για το τέλος (για τους τολμηρούς)
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αχνίζω το κρεμμύδι με λίγο νερό και μόλις μαλακώσει κι απορροφήσει τα νερά του προσθέτω τον κιμά. Σε δυνατή φωτιά, γυρνάω τακτικά τον κιμά, μέχρι να αφήσει κι αυτός τα υγρά του. Προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και συνεχίζω να γυρίζω μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Προσωπικά παντρεύω πολύ τακτικά την κανέλλα και το γαρύφαλλο με τον κιμά, προφανώς λόγω οικογενειακής παράδοσης, αφού στην Πόλη χρησιμοποιούν πολύ την κανέλα (αλλά και το γαρύφαλλο) τόσο στην ζαχαροπλαστική όσο και στην μαγειρική. 

Στην συνέχεια ρίχνω τις πατάτες, την μισή πιπεριά και από πάνω ρίχνω τις αλεσμένες ντομάτες. Σε περίπτωση που οι ντομάτες δεν είναι εποχής μπορώ να προσθέσω λίγη πάστα ντομάτας (1 κουταλιά γλυκού) για να ενισχυθεί η γεύση. Κλείνω την κατσαρόλα και αφήνω να ψηθεί στα υγρά του ωσότου μαλακώσουν οι πατάτες, δηλαδή περίπου 45’. Αν τυχόν  στεγνώσει το φαγητό προσθέτω λίγο βραστό νερό από τον βραστήρα. Λίγο προτού σβήσω την φωτιά ρίχνω το ελαιόλαδο, για να πάρει μια βράση και στην συνέχεια σβήνω κι αφήνω λίγο να τραβήξει πριν το σερβίρισμα. Το πατατάτο καλό είναι να έχει ελαφρώς πηχτή σάλτσα δίχως πολλά ζουμιά. Για πιο πικάντικη γεύση μπορώ να προσθέσω λίγες σταγόνες Tabasco από πάνω.

Πηγή: www.dailycious.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο