Πίτα με κολοκύθι και φέτα


Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
  • 1μικρό κολοκύθι σε λεπτές ροδέλες
  • 1φλ. Γάλα συμπυκνωμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 2 κ.σ. κόρνφλάουρ
  • 200 γρ. φέτα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να «δένει» προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι και τη φέτα και το αυγό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με το λάδι ένα στρογγυλό ταψί για τάρτες και στρώνουμε τη σφολιάτα. Κόβουμε τις άκρες, και προσθέτουμε το μίγμα με το κολοκύθι.

Στρώνουμε περιμετρικά τις ροδέλες από το κολοκύθι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μερίδες.

Πηγή: nostimesyntages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο