Πίτα με κεφτεδάκια


Υλικά

  • 4 αυγά + 1 κουταλάκι αλάτι, κτυπάμε μέχρι να αφρίσουν
  • 300 γρ γιαούρτι σακούλας
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 140 γρ τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα της επιφάνειας(κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι κλπ)

υλικά για τον κιμά

  • 500 γρ κιμά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • Δυόσμο, μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 2 φέτες ψωμί του τόστ, μουλιασμένο σε λίγο γάλα
  • αλάτι - πιπέρι

(Σίγουρα θα σας περισσέψει κιμάς, για να κάνετε κι ένα άλλο φαγητό. Εγώ υπολόγισα12-15 κεφτεδάκια ότι παίρνει το συγκεκριμένο ταψί)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζυμώνουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια, πλάθουμε μπάλες στο μέγεθος καρυδιού και τις βάζουμε στο ψυγείο. Λαδώνουμε ένα ταψί 23x23 εκ. και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη μέχρι να αποκτήσουμε ένα πηχτό χυλό, που μοιάζει με το χυλό της τηγανίτας. Αδειάζουμε τον χυλό μέσα στο ταψί. Τοποθετούμε πάνω στον χυλό στην σειρά τα κεφτεδάκια, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: mariplateau.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο