Τάρτα του βοσκού


Η συνταγή είναι μία παραλλαγή της αγγλικής πίτας του βοσκού η οποία μου ταιριάζει πιο καλά, και αξίζει να την δοκιμάσετε.

Υλικά

για τη ζύμη της τάρτας

  • 200 γρ αλεύρι μαλακό

  • 125 γρ βούτυρο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 3 κ.σ νερό παγωμένο

για τη γέμιση

  • 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη

  • 1 πιπεριά πράσινη

  • 500 γρ μοσχάρι απο κιλότο

  • 500 γρ πουρέ πατάτας

  • 200 γρ τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας

  • 60 ml νερό

  • 1 φύλλο δάφνης

  • 1 κ.γ κανέλα

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από τη ζύμη καθώς θέλει πιο πολύ χρόνο για να παγώσει στο ψυγείο, ανακατεύοντας το αλεύρι με το βούτυρο με τα χεριά μας (κατευθείαν από το ψυγείο το βούτυρο),μέχρι να κάνει σβόλους, προσθέτουμε το αλάτι και το νερό όσο πάρει και φτιάχνουμε μια εύπλαστη μπάλα ζύμης. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα να σφίξει καλά.

Την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με πασπαλισμένο αλεύρι για να μην κολλήσει στο πάγκο και τη βάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταρτιέρα 24 εκ. ,στις αντιστάσεις με βάρος επάνω (βάλτε ρύζι και κρατήστε το και για άλλες παρασκευές) στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά μόνη της να πάρει χρώμα και συνεχίζουμε με τη γέμιση.

Κόβουμε το μοσχάρι σε κύβους και του δίνουμε μια βράση για 15 λεπτά, κόβουμε όλα μας τα λαχανικά και ετοιμάζουμε το πουρέ με τη γνωστή διαδικασία, μόλις βράσει το κρέας το σουρώνουμε και σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το καρότο με τη πιπεριά να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε και το κρέας και προσπαθούμε να το λιώσουμε αρκετά, συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά το βράσιμο με το νερό τα 60 ml και ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το πελτέ, μόλις σωθούν αρκετά τα υγρά από το μίγμα είναι έτοιμο το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε κανένα τέταρτο να σταθεί. 

Αφού έχουμε βγάλει τη ζύμη που ήδη πήρε χρώμα από το φούρνο στρώνουμε τη τάρτα μας, πρώτα τυρί, μετά τη γέμιση με το μοσχάρι και από πάνω ξανά τυρί και τέλος το πουρέ. Κάνουμε κορυφές σαν σχέδιο με το πουρέ και γαρνίρουμε και με λίγο τυρί αν θέλουμε και στο φούρνο για άλλα 35-45 λεπτά αναλόγως το φούρνο μέχρι να ροδίσει ο πουρές από πάνω και είναι έτοιμη...

Πηγή: executivecook..gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο