Εύκολη τάρτα με σπανάκι και μπέικον


Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 μάτσο σπανάκι (περίπου 300 γρ φύλλα)
  • 5 φέτες μπέικον
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 300 γρ φέτα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα 
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο χοντρό ή σιμιγδάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό και το βάζουμε να βράσει. Πλένουμε το σπανάκι μας (θέλουμε μόνο τα φύλλα). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε ρίχνοντας άφθονο κρύο νερό. Κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μπέικον ψιλοκομμένο να γίνει τραγανό. Στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε την σφολιάτα μας. Την τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνουμε μόνη της για 10 - 12 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε την φέτα, το μπέικον, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά το μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι. Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε επίσης. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε για τελευταία φορά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο πάνω στην σφολιάτα και επιστρέφουμε το ταψάκι στον φούρνο. Ψήνουμε για 50 λεπτά. 


 

Πηγή: eri-captaincook.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο