Μαριναρισμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα


Υλικά  

  • 4 Μοσχαρίσιες μπριζόλες των 400γραμμ. περίπου
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

για την μαρινάδα

  • 500ml κόκκινο κρασί
  • 200ml σόγια σος
  • 4 κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125ml λάδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής(προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και κρατήστε λίγο υλικό σε ένα διαφορετικό μπολ, για να βάλετε μέσα τα κρεμμύδια. Εάν υποπτεύεσθε ότι το κρέας δεν είναι και πολύ μαλακό, προσθέστε στη μαρινάδα που θα χρησιμοποιήσετε για τις μπριζόλες, ½ κουταλάκι του γλυκού, μαγειρική σόδα. Όταν τη ρίξετε μπορεί να αφρίσει λιγάκι. Μη φοβηθείτε.

2. Στρώστε τις μπριζόλες σας σε ένα πυρέξ και περιχύστε τες με τη μαρινάδα. Θα τις αφήσετε μέσα στη μαρινάδα για 30λεπτά. Στο μισό χρόνο, γυρίστε τες μια φορά.

3. Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και βάλτε τα στο μπολάκι με τη μαρινάδα που έχετε κρατήσει στην άκρη.

4. Βγάλτε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και ψήστε τες.

5. Βγάλτε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα από το μπολ και ψήστε τα. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά, βυθίστε τα πάλι στη μαρινάδα, για 3-5λεπτά. Ρουφάνε ζουμί και γίνονται πολύ νόστιμα.

Πηγή: lifesharing.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο