Μακαρονόπιτα με φύλλο: Η πίτα του μακαρονά!


Υλικά για ένα ταψί 30x38 

  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 500 γρ. μακαρόνια νο 3 
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα γάλα
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, αλ ντέντε, να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 3-4 κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, τα αυγά, το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και τα τυριά. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε το ταψί. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το δεύτερο σταυρωτά. Ξαναβουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε και για τα άλλα δυο φύλλα ( βάζουμε τέσσερα κάτω και τέσσερα πάνω στην πίτα).

Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω στα φύλλα. Προσθέτουμε πάνω στα μακαρόνια το μείγμα των αυγών μαζί με  το νερό που φυλάξαμε, να πάει παντού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, βουτυρώνοντας τα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα πάνω. Χαράσσουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι την επιφάνεια. Απλώνουμε λίγο λάδι και νερό στο επάνω φύλλο. Ψήνουμε στους 180. Μίση ώρα με σκεπασμένο το ταψί και για άλλη μισή ξεσκέπαστο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Πηγή: lovefood.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο