Γαρίδες με σάλτσα κάπαρη

Υλικά

1.200 γρ. γαρίδες (ολόκληρες)

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι του λικέρ ξίδι

1 ποτήρι λευκό, ξηρό κρασί

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 γαρίφαλλα

2-3 φύλλα μαρουλιού

1,5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού

150 γρ. κάπαρη

1 ποτήρι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε το ξίδι, τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το αλάτι και το πιπέρι σε κόκκους. Βράζουμε τις γαρίδες 15 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα, αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει φύλλα μαρουλιού.
Για τη σάλτσα: Μουσκεύουμε την ψίχα σε νερό και τρίβουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ την κάπαρη ψιλοκομμένη, το μαϊντανό, το υπόλοιπο ξίδι και το λάδι.
Προσθέτουμε την ψίχα, το σκόρδο, το αλάτι, πιπέρι. Χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει ομοιογενής. Περιχύνουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα και σερβίρουμε.