Υλικά

  • 6 μπούτια κοτόπουλου (κόψτε το περιττό λίπος, δηλ. την πέτσα που κρέμεται στο κάτω μέρος)
  • 4 μεγάλες ή 6 μικρές πιπεριές, σε διάφορα χρώματα, ή στο χρώμα της αρεσκείας σας
  • 2 κονσέρβες ή κουτιά τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές λάδι
  • 300 γρ. ρύζι Parboiled
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς (αέρα, αλλιώς 170 βαθμούς χωρίς αέρα). Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα ταψί (διαστάσεις 40×30 εκατοστά περίπου) με το πάνω μέρος τους (δηλ. την πλευρά με την πέτσα) προς τα κάτω.  Πλύντε  τις πιπεριές και αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους. Κόψτε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες μήκους 2-3 εκατοστών.πλώστε τις πιπεριές πάνω και γύρω από τα μπουτάκια, και περιχύστε με το τοματάκι. Ξεπλύντε με πολύ λίγο νερό τα κουτιά/κονσέρβες από το τοματάκι και ρίξτε το κι αυτό στο ταψί. Αλατοπιπερώστε το φαγητό και  ραντίστε το με το ελαιόλαδο.

Ψήστε το φαγητό στη μέση του φούρνου επί περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και γυρίστε προσεκτικά τα μπουτάκια, ώστε τώρα η μεριά με την πέτσα να είναι από πάνω Μοιράστε το ρύζι ανάμεσα στα μπουτάκια, αλατίστε λίγο ακόμα και γεμίστε το ταψί με 600 γραμμάρια (περίπου 3 νεροπότηρα) καυτό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά και βάλτε το φαγητό πάλι στο φούρνο. Όταν το νερό θα έχει πλέον βράσει και εξατμιστεί, δοκιμάστε το ρύζι. Αν δεν είναι ακόμα έτοιμο, προσθέστε λίγο ακόμα νερό και ψήστε ώσπου το ρύζι να μαλακώσει.

 Στο τέλος του ψησίματος τα μπουτάκια θα έχουν κάνει μια ωραία σκούρα και τραγανιστή κρούστα, και το ρύζι θα έχει πάρει τη γεύση του κοτόπουλου και της σάλτσας.