Mοσχάρι ροσμπίφ με μακαρόνια


Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι ψαχνό σε μερίδες
  • 3 + 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 600 γρ. ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, πιπέρι, μισό κουταλάκι πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αφού μαραθεί, σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, αλατοπίπερο, την πάπρικα και την ντομάτα.

Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (περίπου 1 ώρα). Αν χρειαστεί υγρά, προσθέτετε λίγο νερό.
Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Τα λαδώνετε με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μοιράζετε τα μακαρόνια σε πιάτα, από πάνω το κρέας με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί. 

Πηγή: radicio.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο