Ψητός σολομός

 

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος βασιλικός

  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι

  • 4 φιλέτα σολωμού, 150 γραμμάρια το καθένα

  • Σπασμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση

  • 4 ψιλοκομμένες πράσινες ελιές

  • 4 λεπτές φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το ηλεκτρικό γκριλ.

Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατέψτε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού.

Αλείψτε λίγο λάδι στο ψάρι. Ρίξτε το μαύρο πιπέρι. Βάλτε πάνω στο κάθε φιλέτο ίσες ποσότητες από το μείγμα του βασιλικού και του σκόρδου.

Βάλτε το ψάρι με την μεριά που έχει τα βότανα προς τα πάνω στο γκριλ. Όταν οι άκρες του γίνουν άσπρες, περίπου μετά από 3-4 λεπτά, γυρίστε το ψάρι και βάλτε το σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα όχι τόσο ζεστό σημείο του γκριλ και χαμηλώστε την θερμοκρασία. Ψήστε το μέχρι να είναι τελείως αδιαφανές, περίπου 4 λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε σε προθερμασμένα πιάτα. Γαρνίρετε με πράσινες ελιές και φέτες λεμόνι.