Μοσχαρίσια σκαλοπίνια μέσα σε κρασάτη σάλτσα μανιταριών


Υλικά

  • 8-10 μοσχαρίσια φιλετάκια λεπτοκομμένα (περίπου 600γρ)
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

για την σάλτσα

  • 1 1/2 φλιτζάνια άσπρα μανιταράκια σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα περνάμε από το αλεύρι για να τα πανάρουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τα φιλετάκια μας 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Βγάζουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε στην άκρη σε μία πιατέλα. Προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.

Αφήνουμε το πορτοκάλι να αρχίσει να εξατμίζεται και να καραμελώνει (περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η γεύση. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών. Όταν φτάσει στο σημείο αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα. Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με την σάλτσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρετε τα σκαλοπίνια σας πάνω από σπαγγέτι ή νούτλς.

Πηγή: xs-recipes.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο