Μαρινάτο παπί


Ένα μαγείρεμα για το τραπέζι της παραμονής των Χριστουγέννων!

Υλικά

  • 1 παπί γύρω στο 1½ κιλό πλυμένο και καψαλισμένο
  • 1 μπουκάλι μαυροδάφνη
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • κόκκους μαύρου πιπεριού
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ φλ. μέλι (προαιρετικό)
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

για τη γαρνιτούρα

  • 6 αχλάδια
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 10-12 ίνες σαφράν
  • 1φλ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. νερό

Εκτέλεση

Βάζετε την μαυροδάφνη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους κόκκους πιπεριού, το κάρδαμο και το μοσχοκάρυδο σε ένα βαθύ σκεύος και αφήνετε την πάπια να μαριναριστεί για 24 ώρες. Βγάζετε το πουλερικό από την μαρινάδα, αλατοπιπερώνετε και βάζετε σε ταψί. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.

Ρίχνετε τα υλικά της μαρινάδας και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο. Ανακατεύετε το μέλι με το ξύσμα λεμονιού και αλείφετε το μέλι με το ξύσμα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 30΄-40΄ μέχρι να ροδίσει  Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε σε τέταρτα αφαιρώντας το κουκούτσι. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με το κρασί, το σαφράν και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 10΄. Αδειάζετε τα αχλάδια στο ταψί με την πάπια Αφήνετε να ψηθούν 5΄ να καραμελώσουν και σερβίρετε.

Πηγή: gastrotourismos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο