Διπλοφουρνιστό ρολό σε σφολιάτα

Υλικά:

600 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
400 γραμμ. κιμάς χοιρινός
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
2 αυγά
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα ή χυμό ντομάτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου
1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά με τη φρυγανιά. Τρίβουμε το κρεμμύδι, γιατί θέλουμε τα υγρά του στον κιμά. Προσθέτουμε τα αυγά, το σκόρδο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το καρότο, τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς καλά. Χωρίζουμε τον κιμά σε 2 μέρη και πλάθουμε σε 2 ρολά. Τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 190°C σε αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Ακουμπάμε κάθε ρολό πάνω στη σφολιάτα και με προσοχή το καλύπτουμε τελείως με τη σφολιάτα. Βρέχουμε με πινέλο και χτυπημένο αυγό τις ενώσεις για να κολλήσουν και αλείφουμε και τη σφολιάτα απέξω με το αυγό. Ψήνουμε στους 220°C σε αντιστάσεις για 35΄-40΄, μέχρι η σφολιάτα να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρουμε σε φέτες με πράσινη σαλάτα σαν γεύμα ή κρύο σαν πίτα.