Ψαρονέφρι με θυμάρι, μέλι και μουστάρδα


Υλικά

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα στα 4
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200Ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι και τι θυμάρι. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να καραμελώσει. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Πηγή: foodreporters.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο