Υλικά

  • 1 χοιρινό μπούτι περίπου 3 κιλά (με το κόκαλο)
  • 12 φέτες μπέικον
  • 10 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 ποτήρια κόκκινο κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας μας καλά. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε τα φύλλα από το φασκόμηλο. Τυλίγουμε το κρέας με το μπέικον και το τοποθετούμε σε διπλή λαδόκολλα. Δένουμε σφιχτά με σπάγκο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε το κρέας. Ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 2 ώρες. Δυναμώνουμε στους 190°C, γυρίζουμε το πακέτο και ψήνουμε για άλλη μία ώρα. Σερβίρουμε με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.