Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 150 γρ. καπνιστό χέλι
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανό
  • 3 κ.σ ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα ξεβγάζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να κρυώσουν. Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και κόβουμε το καπνιστό χέλι σε μικρά κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και την πιπεριά τσίλι.

Βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα, την παρμεζάνα, τις ελιές, το μαϊντανό και το καπνιστό χέλι. Ρίχνουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σερβίρουμε.