Σουτζουκάκια Σμυρναίικα


Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
  • 1 κουταλιά σούπας κύμινο σε σκόνη, κοφτή
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο ξηρό κρασί
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

για την σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 κουτάλιά της σούπας κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το βάζουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας (σκόρδο, κύμινο, αυγό, αλάτι και πιπέρι). Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ψωμί, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει όσο πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας.

Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα κεφτεδάκια. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια μας απλά για να ροδίσουν λίγο. Βγάζουμε από το τηγάνι τα σουτζουκάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που σιγοβράζει. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια σας με βρασμένο ρύζι με λαχανικά.

Πηγή: xs-recipes.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο