Ιταλικά μοσχαρίσια ρολάκια Braciola


Υλικά

  • 800 γραμμάρια μοσχάρι σε λεπτές φέτες
  • 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο 
  • λίγο μπούκοβο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 1/3 κούπα Ελαιόλαδο 
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτιά ντομάτα κονκασέ 

για τη γέμιση

  • μαϊντανός μισή κούπα, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα 
  • 100 γραμμάρια σταφίδες 
  • 250 γραμμάρια φουντούκια Ψιλοκομμένα
     

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον καλό μας χασάπη να μας χτυπήσει τα σνιτσελάκια πολύ πολύ λεπτά.. Όσο πιο λεπτά, τόσο πιο καλά! Ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση, και βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας σε κάθε σνιτσελάκι και το κάνουμε ένα ωραίο ρολό. Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει στην κατσαρόλα.

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι ή μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα που καίει βάζουμε λίγο λάδι και ροδίζω από όλες τις πλευρές τα ρολάκια.. Θα μου πάρει περίπου 5 λεπτά αν το τηγάνι μου είναι μεγάλο και τα βάλω όλα μαζί.. Αλλιώς τα κάνω σε δύο δόσεις. Τα κρατάω σε ένα πιάτο σκεπασμένα μέχρι να τα χρειαστώ ξανά. Αφαιρώ το λάδι από το τηγάνι, σκουπίζω με λίγο χαρτί, προσθέτω μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω το κρασί, και περιμένω να εξατμιστεί, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτω ύστερα τις ντομάτες και το μπούκοβο και βράζω ένα δύο λεπτά πριν βάλω τα ρολάκια ξανά μέσα, προσθέσω λίγο νερό αν χρειαστεί για να καλυφθούν και βράζω με το καπάκι επάνω για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

Αφαιρώ τα ρολάκια από το τηγάνι και τα βάζω σε μια πιατέλα.. δένω τη σάλτσα αν χρειάζεται βράζοντας τη ακόμα λίγο και την ρίχνω πάνω στα ρολά.. Στη γέμιση βέβαια μπορώ να βάλω ότι μου έρθει... αυτά είναι ότι είχα στο ψυγείο σήμερα..

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο