Παπαρδέλες με ψιλοκομμένο φιλέτο και λαχανικά

Υλικά:

500 γραμμ. παπαρδέλες500 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα ψιλοκομμένο σε λωρίδες1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο1 σκελίδα σκόρδο3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους4 μανιτάρια πορτομπέλο, μεγάλα και ψιλοκομμένα1/3 φλιτζ. τσαγ. λευκό ξηρό κρασί6 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες σε καρεδάκια1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι παρμεζάνα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το φιλέτο για 2΄ και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε για 3΄ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα καρέ ντομάτας, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 10΄.
2. Εν τω μεταξύ βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφει η συσκευασία. Τις πιάνουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τις ρίχνουμε στη σάλτσα.
3. Βράζουμε δυνατά τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα για 2΄. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.