Η τέλεια Πατατόσουπα


Υλικά για 5 άτομα

  • 3 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι (1 μεγάλο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια άπαχο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τις πατάτες, το κρεμμύδι, το νερό, το σέλινο, και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να έρθει σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε τη κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Λιώνουμε τις πατάτες ελαφρώς με ένα πιρούνι.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα σε σκόνη, το αλεύρι και το πιπέρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μίγμα γάλακτος στη κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μίγμα.

Σερβίρουμε τη σούπα μας σε μπολ και γαρνίρουμε με μαϊντανό. Καλή Όρεξη!

Πηγή: xs-recipes.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο