Μπουρέκια με κιμά


Υλικά για 4 άτομα

  • 3/4 κιλού κιμάς
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 1/2 κιλού φύλλο μπακλαβά
  • 1 κομμάτι κανέλα
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά με 3-4 κουταλιές βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να ξεσβωλιάσει και προσθέτουμε τη πάστα λιωμένη σε 1 φλιτζάνι νερό, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τη κανέλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιεί το ζουμί του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε και βγάζουμε τη κανέλα.

Κόβουμε τα φύλλα σε τεμάχια 6 δακτύλων και μήκους 10-15 δακτύλων, τα βουτυρώνουμε ένα-ένα,βάζουμε στην άκρη λίγο κιμά, διπλώνουμε τις 2 πλαϊνές άκρες του φύλλου προς τα μέσα, για να μην φεύγει ο κιμάς και κατόπιν τυλίγουμε σαν τσιγάρο. Βουτυρώνουμε απ έξω το φύλλο, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε μέτριο φούρνο να ροδοψηθούν. Μπορούν να ψηθούν και στο τηγάνι σε καυτό βούτυρο.

Πηγή: sidages.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο