Μανιταροκεφτέδες


Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά (τριμμένη)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: trome.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο