Μπακαλιάρος τηγανισμένος σε σουσάμι


Υλικά

  • 500 γρ φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένου
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φιλέτα, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια(μερίδες). Πήρα έτοιμο ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο από το σούπερ μάρκετ και ήταν το ίδιο νόστιμος. Έκοψα τα κομμάτια με ένα ψαλίδι κι έτσι απέφυγα να διαλύσω το ψάρι, καθότι η πέτσα δεν κόβεται τόσο εύκολα με το μαχαίρι.
Αν εσείς χρειαστεί να τον ξαρμυρίσετε, νομίζω ότι ξέρετε, αφού τον ξεπλύνετε καλά θα τον βάλετε σε νερό να τον σκεπάζει και θα τον αφήσετε ένα εικοσιτετράωρο αλλάζοντας το νερό κάθε τρεις ώρες. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι, το σουσάμι, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βουτάμε τα κομμάτια του ψαριού, τα καλύπτουμε με το μείγμα από όλες τις πλευρές και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Αφήνουμε το μπακαλιάρο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει από τα πολλά λάδια. Σε ένα στεγνό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι και το καβουρδίζουμε λίγο. Τοποθετούμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα πιάτο στρωμένο με φύλλα μαρουλιού και πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι.

Πηγή: mariplateau.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο