Κοκκινιστές κοκοφτερούγες γρήγορες και νόστιμες


Υλικά

  • 1 κιλό πλατάρια
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες  χωρίς την φλούδα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μερικές ίνες κρόκο Κοζάνης
  • 50 ml λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Τοποθετείτε τα πλατάρια και τα ροδίζετε από τις δύο πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνετε να σοταριστούν για 1΄- 2΄.  Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμισθεί και προσθέτετε την ντομάτα, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό. Διαλύετε τις ίνες του κρόκου Κοζάνης σε ένα φλιτζάνι με χλιαρό νερό και το ρίχνετε στο φαγητό. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει για 30΄- 35΄. Αν χρειάζετε προσθέστε λίγο ζεστό νερό.

Πασπαλίστε τον μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι, πουρέ, σπαγγέτι ή με ότι σας αρέσει.

Πηγή: gastrotourismos.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο