Γίγαντες στο φούρνο με σπανάκι

Υλικά:

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 κούπα λάδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κούπες ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες ή 400 γρ. από κονσέρβα
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κιλό σπανάκι
3/4 κούπας φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Εκτέλεση:

Βάλτε τους γίγαντες να σταθούν 24 ώρες μέσα σε νερό που να τους σκεπάζει. Ξεπλύντε τους και βράστε τους σε πόλικο αλατισμένο νερό, 30' περίπου, να μισομαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, να ροδίσουν. Πρσθέστε τις ντομάτες και βράστε 10' περίπου, να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Περιχύστε με τη σάλτσα τους γίγαντες και ψήστε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, 50'. Στο μεταξύ, πλύντε το σπανάκι, βάλτε τις 2 κουταλιές λάδι να ζεσταθέι και σοτάρετε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέστε το σπανάκι και το άνηθο και ανακατέψτε 2'-3' επάνω στη φωτιά. Βγάλτε τους γίγαντες από το φούρνο και ρίξτε το σοταρισμένο σπανάκι μέσα στο ταψί. Ανακατέψτε καλά και ψήστε 15'-20' ακόμη, ώσπου να μαλακώσουν οι γίγαντες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο.